TEATRUL DE VARĂ ETHOS (Str. Gh. Barițiu nr. 16)
19 iunie – 14 august
19 iunie, ora 20.00
UN BARBAT SI MAI MULTE FEMEI
Distributia: Magda Catone și Claudiu Bleonț
Sinopsis
Scrisă de celebrul dramaturg rus, Leonid Zorin, piesa de teatru „Un bărbat și mai multe femei” este un omagiu în notă umoristică adus complexității a gândirii feminine. Personajul principal masculin, Gavrunski – interpretat de Claudiu Bleonț – este un veșnic prizonier într-un carusel de stări și situații iminente în care ajunge sub influența femeilor cunoscute de-a lungul vieții sale. Însă toate acestea au un scop: să descopere „ce-şi doresc femeile”. În căutarea adevărului absolut, Gabruski cunoaște femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă și femeia romantică – opt metamorfoze diferite ale Magdei Catone, în rolul personajului principal feminin – toate fiindu-i călăuze sau punându-i bețe în roate în atingerea scopului propus.
26 iunie, ora 20.00
BĂRBAȚI CARE SALVEAZĂ FEMEI
Distribuția: Ioana Barbu, Gabriel Hriţcu, Eduard Adam, Doina Antohi
Traducerea și adaptarea, colajul, și regia artistică: Doina Antohi
Sinopsis
Un spectacol după texte scurte de dramaturgi americani contemporani, „Bărbați care salvează femei” este primul „sezon” al unui serial teatral de piese scurte. Acest prim „sezon” aduce în prim-plan, în manieră comică, dinamica dintre cele două sexe, prin prisma definițiilor diverse pe care le presupun și conțin atât masculinitatea, cât și feminitatea. Mitul (sau stereotipul) cavalerului pe cal alb este susținut sau demontat, privit în oglindă sau răsturnat. Au nevoie femeile să fie salvate? Dar bărbații? Salvați de ce anume? Și de către cine? Poate să ne salveze altcineva decât noi înșine, indiferent de sexul cu care ne identificăm (sau nu)? Există salvatori, supereroi, și oameni care așteaptă apariția lor salutară? Spectacolul se joacă, mai degrabă, cu aceste întrebări, fără a-și propune să le răspundă.
3 iulie, ora 20.00
CE-ȘI DORESC FEMEILE
Distribuția: Andreea Mateiu, Octavian Strunilă, Adrian Ștefan, Leonid Doni, Dana Dembinski
Regia: Octavian Strunilă
Sinopsis
„Ce-și doresc femeile” că este „un spectacol despre ce ne închipuim noi bărbații că își doresc femeile, despre ce își doresc femeile cu adevărat și despre ce putem noi, bărbații, să ghicim că își doresc femeile. O comedie cu dulce amar despre viață, despre relații și despre cum ne putem salva noi… pe noi înșine… de noi înșine. În cele din urmă, o utopie urbană”, după cum spune regizorul spectacolului, Octavian Strunilă.
10 iulie, ora 20.00
VECINI DE COȘMAR
Distribuția: Daniel Hara, Alexandru Sabău, Paul Stoicescu
Regia: Daniel Hara
Sinopsis:
Povestea este simplă: un inginer cultivă liniștit fasole, iar vecinul lui, un vânzător de sticle goale, se crede colonel în armată și susține sus și tare că a fost vizitat de extratereștri. Ei, dar ce simplu ar fi să fie doar atât… Doar că blocul e mare și locatarii sunt mulți! Printre ei, îl găsim pe Vasilescu, care e bănuit că ar fi furat un pepene gigant, pe profesorul trăsnit care e confuz și, de aici, totul devine posibil! Dacă ați locui în acest bloc ce ați face? V-ați muta sau ați intra in jocul lor? Îți propunem o super comedie interactivă, care te va face să te uiți cu alți ochi la vecinii tăi și să cauți asemănări între ei si personajele noastre! Hai în povestea noastră! Fii un vecin responsabil și salvează asociația!
17 iulie, ora 20.00
MIC ȘI-AL DRACUʼ
Distribuția: Maia Morgenstern, Valentin Roșca
Regia: Maia Morgenstern
Coregrafia și mișcarea scenică: Valentin Roșca
Sinopsis
O comedie apetisantă cu bancuri, poezii și anecdote, poante, calambururi și rime vesele scrise de Ion Pribeagu. Această formidabilă mașină de creat umor, care a fost Ion Pribeagu, ne-a înveselit viața, fiind mereu proaspăt, aducând în lumea noastră cotidiană, standardizată, plină de plictis, banalitate, ipocrizie și aburi de benzină, bucuriile zâmbetului. Un dublu recital al celor doi protagonişti – actriță și balerin – construit în jurul versurilor jucăușe și obraznice, care atacă moravurile de acum 70 ani. Adică aceleași de acum, şi la fel de criticabile!
24 iulie, ora 20.00
SUNT UN ORB
Cu: Horațiu Mălăele
Sinopsis
„Sunt un orb” este un spectacol în care maestrul Horațiu Mălăele combină perfect inteligența și umorul, pune în valoare întreaga sa măreție și carismă, garantează emoții imprevizibile: lacrimi, tristețe, surâs, burlesc, fantezie. Râzi până la leșin, zâmbești scrâșnit, rânjești sarcastic. Și nu în ultimul rând, iei parte la un mare act de creație. Vino, vezi, rămâi încântat!
31 iulie, ora 20.00
CINA DE ADIO
Distribuția: Mihai Calin, Ecaterina Ladin, Gheorghe Ifrim
Regia: Răzvan Săvescu
Sinopsis
La o cină de adio îi copleșești pe invitați cu cadouri, mâncăruri fine, vinuri vechi, de regulă chiar din anii în care s-au născut, le răscolești cele mai frumoase amintiri din momentele bune petrecute împreună, pentru ca pe urmă să nu mai ai nici o remușcare ca nu le mai răspunzi la telefon. Însă alegându-l pe cel mai vechi prieten al lor, Antoine Royer, pentru acest ritual caraghios, nu realizează că lucrurile o pot lua complet razna. O seară plăcută în familie cu prietenii e pe cale să se se transforme într-o catastrofă domestică de de dimensiuni planetare și un comic irezistibil.
7 august, ora 20.00
DOMNUL PRESEDINTE
Distributia: Razvan Vasilescu si Lucian Iftime
Sinopsis
Președintele proaspăt ales al țării (Lucian Iftime) urmează să rostească în câteva ore discursul de inaugurare în fața cetățenilor.
Însă domnul Președinte are o problemă delicată. Îl mănâncă nasul. Și nu oricum, ci strașnic. Ciudat este că acest inconvenient se întâmplă doar atunci când repetă discursul. Firește, ideea că acest lucru să se întâmple chiar în timpul discursului oficial, mai ales când toată țara, milioane de oameni îl vor urmări la televizor în direct, ar însemna o catastrofă politică. Disperat, domnul Președinte acceptă să fie consultat de un mare doctor psihiatru (Răzvan Vasilescu), pentru a scăpa de această problemă jenantă.
Ceea ce urmează este o ședință de terapie memorabilă în care psihiatrul disecă meticulos până la cel mai mic detaliu personalitatea și caracterul noului președinte, pentru a identifica cauza problemei și a-l vindeca de acest simptom teribil care l-ar face de râs în fața cetățenilor încă din primele minute de mandat. Psihiatrul se dovedește a fi în realitate cel mai bun consultant politic de care noul ales are nevoie.
14 august, ora 20.00
ISPITĂ PENTRU SOȚUL MEU
Distribuția: Doina Teodoru, Gabriel Fătu și Ana Odagiu
Regia: Conrad Mericoffer
Sinopsis
Să iubești din… iubire, zicea cineva. Ce frumos! Iar ei chiar se iubesc. Doar că ea e foarte geloasă! Și are un….beculeț roșu. Când i se aprinde, face mare scandal. Însă, ca să fim sinceri, e bolnavă de gelozie. Se vindecă? Există soluții? Dar dacă lucrurile se complică și apare și o ispită? Oare el cedează? Vino să afli!
Preț bilet: 8 lei / spectacol (adulți) și 2 lei / spectacol (elevi, studenți).
Biletele pot fi achiziționate de la Teatrul de Vară (str. Gh. Barițiu nr. 16), în fiecare săptămână, luni și marți, între orele 09.00 – 15.00 și miercuri, între orele 09.00 – 16.00 și 18.00 – 20.00, pentru spectacolul din săptămâna respectivă.